De beste vloertegels voor uw badkamer kopen: 6 must-know tips om u te helpen beslissen

Vloertegels Utrecht

Heeft u een kleine ruimte, maar grote ideeën? Of misschien is uw badkamer groot genoeg om uw vrienden op de thee te ontvangen? Hoe dan ook, het kiezen van de juiste tegels is de sleutel. Vloertegels zijn een betaalbare manier om stijl en persoonlijkheid toe te voegen aan elke ruimte in uw huis – vooral de badkamer. De juiste vloertegel is slipvast, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Sommige van deze tips lijken misschien voor de hand liggend, maar veel mensen denken hier niet aan tot ze in de winkel zijn en het te laat is! Laat ons u helpen mogelijke valkuilen te vermijden bij het kopen van vloertegels voor uw badkamer.

Zorg ervoor dat je goed meet.

Wanneer u tegels voor uw badkamer koopt, moet u ervoor zorgen dat u alles tot op de millimeter nauwkeurig opmeet. Dit is vooral belangrijk als u een ruimte of een vloer wilt bedekken die al betegeld is. Bij het opmeten moet u rekening houden met eventuele bestaande voegen of tegels die al op de vloer of wanden zitten. U wilt er zeker van zijn dat de nieuwe tegels die u koopt in die ruimte zullen passen. Een goede tip is om de ruimte te fotograferen en op de foto een liniaal te gebruiken om er zeker van te zijn dat u correct meet.

Kies een duurzaam, gemakkelijk schoon te maken materiaal.

Als je gaat naar een natte ruimte in uw huis, zoals een badkamer hebben, zult u wilt ervoor zorgen dat u een materiaal dat is gemakkelijk te reinigen en duurzaam te gebruiken. Tegels zijn er in veel verschillende materialen, zodat u iets kunt vinden dat aan uw behoeften voldoet. Als u huisdieren heeft, of als er kinderen in de badkamer zijn, kunt u op zoek gaan naar een tegel die gemakkelijk schoon te maken is.

Vermijd felle kleuren en sterke contrasten.

Zorg ervoor dat u felle kleuren en sterke contrasten vermijdt bij het kiezen van tegels voor uw badkamer. Je wilt niet dat de vloertegel het eerste is wat je gasten zien als ze je badkamer inlopen. Vermijd donkere kleuren die vuil en vlekken gemakkelijk laten zien, vooral in druk belopen ruimtes. Zorg ervoor dat u tegels kiest die gemakkelijk schoon te maken zijn en die bestand zijn tegen vocht.

Kies vloertegels die vlekbestendig zijn.

Als u van plan bent om tegels te installeren in een drukbezochte ruimte, zoals uw badkamer, kunt u tegels overwegen die vlekbestendig zijn. Vermijd sterk absorberende tegels en zorg ervoor dat uw tegels gemakkelijk schoon te maken zijn. Bij het installeren van een nieuwe vloer in uw badkamer kan het een goed idee zijn om te zoeken naar tegels met een antisliplaag. Dit zal helpen om de tegels op hun plaats te houden, vooral als ze zich op een tegelvloer bevinden.